Έναρξη λειτουργίας και οδηγίες προς τους γονείς

27/04/2020

Αγαπητοί μας γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 27 Απριλίου το Κέντρο μας θα ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του. Σεβόμενοι τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους μικρούς μας φίλους, δεν μπορούμε παρά να ξαναξεκινήσουμε τις θεραπείες και να μην χάσουμε άλλο χρόνο από την θεραπευτική τους πορεία.

Μέσα σε όλο αυτό όμως, θα χρειαστούμε δίπλα μας τους γονείς. Πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε τυχόν διάδοση του ιού COVID-19. Έτσι, θα πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί αναφορικά με τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Όσον αφορά το Κέντρο μας, θα ακολουθήσουμε τα παρακάτω:

  1. Ραντεβού με απόσταση: Τα ραντεβού θα διαρκούν την συνηθισμένη ώρα (45 λεπτά), ωστόσο θα υπάρχει ένα τέταρτο κενό έτσι ώστε να προλαβαίνουμε να απολυμαίνουμε τον χώρο και τα βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα. Αυτό το κενό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ σε καμία περίπτωση επιπλέον κουβέντα με τους θεραπευτές. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνεται όπως γίνεται πάντα και περαιτέρω διευκρινίσεις και συζητήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  2. Φτάνουμε στον χώρο 5 λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού μας και είμαστε στην ώρα μας για να παραλάβουμε το παιδί. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, έτσι ώστε να μην συγχρωτίζονται στον χώρο πολλά άτομα αλλά και για να προλαβαίνουν οι θεραπευτές να κάνουν τις παραπάνω διεργασίες.
  3. Είναι ευθύνη των γονιών τα παιδιά να φθάνουν στο γραφείο περιποιημένα και με καθαρά χέρια. Με την είσοδο στο χώρο του Κέντρου μας , παρακαλούμε να πλένετε άμεσα και πολύ σχολαστικά τα χέρια στα παιδιά σας.
  4. Επίσης, με την είσοδο στο γραφείο τα παιδιά θα βγάζουν τα παπούτσια τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα φοράνε τα παντοφλάκια τους για όση ώρα διαμένουν στον χώρο μας. Γι’ αυτό παρακαλούμε, ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ για να τα βάζουμε μέσα και να μην μπερδευτούν με παντοφλάκια άλλων παιδιών.
  5. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις μέσα στο χώρο.
  6. Σε περίπτωση που το παιδί δεν νιώθει καλά, ενημερώνουμε έγκαιρα (τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα) τον θεραπευτή και ζητάμε την ακύρωση του ραντεβού. Αν έρθετε και αντιληφθούμε ότι το παιδί είναι άρρωστο θα αναγκαστούμε να σας ζητήσουμε να φύγετε και πιστέψτε μας είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου. Δυστυχώς όμως, για την ασφάλεια όλων πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί.

Είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε οποιοδήποτε προβληματισμό σχετικά με τα παραπάνω μέτρα και να θέσουμε και επιπλέον μέτρα αν νιώσουμε ότι χρειάζεται.

Είμαστε μαζί σε όλο αυτό και θα βγούμε όλοι μαζί πιο δυνατοί.

Με εκτίμηση,

Μπέκα Αθηνά
Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Ενσυναίσθηση»

Ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών ΕνσυναίσθησηΓίνε ο νέος μας συνεργάτης!
.
Ξεκινήστε με μία Αξιολόγηση

Ας γνωριστούμε καλύτερα με μία αξιολόγηση λογοθεραπείας. Περιλαμβάνει δύο συνεδρίες, μία με τον γονέα ή κηδεμόνα και μία ακόμα με τον θεραπευόμενο. Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας.

    X